Terugblik: FieldLab ‘Gluren op de Heuvelrug’

Wereldkoor AZhogeC brengt bewoners van het AZC en de omgeving samen met kunst  

Cultuurcoach Maja werkt op de Utrechtse Heuvelrug aan diversiteit en inclusie. Wat dat betekent? Iedereen die wil kan meedoen aan kunst- en cultuurbeoefening. Als onderdeel van ons FieldLAB over inclusieve cultuurparticipatie bedacht Maja een concrete aanpak om in de praktijk aan de slag te gaan met diversiteit en inclusie. Ze werkte met heel veel maatschappelijke partners samen om meer mensen te betrekken en verbinden door middel van kunst.  

Het resultaat? Dit jaar was het AZC Leersum opnieuw een bezoekerslocatie van het toffe programma Gluren op de Heuvelrug. Op het AZC in Leersum bezochten meer dan 200 mensen op 23 juni dus allerlei toffe exposities en lieten zich meevoeren door de klanken van het gloednieuwe Wereldkoor AZhogeC.   

Het multiculturele Wereldkoor AZhogeC, onder leiding van Paul Brandsma, heeft op het centrale plein de bezoekers tot tranen toe geroerd met hun liedjes in verschillende talen en uit verschillende delen van de wereld. Er werd zowel met het hele koor gezongen, als verschillende solo-optredens. Het Wereldkoor AZHogeC is pas een aantal maanden bezig. Wekelijks komen mensen uit de omgeving van het AZC samen met bewoners om samen te zingen.  

Het hele programma voor Gluren op de Heuvelrug op AZC Leersum was een samenwerking tussen veel verschillende partijen: de gemeente Utrechtse Heuvelrug, het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), verschillende bewoners en medewerkers van het AZC, Broedplaats AZC Leersum, Stichting Vrolijkheid, Stichting ElanArt, Buddy to Buddy,  AZhogeC en de Bibiotheek Z-O-U-T.  

Meer weten of leren van Maja’s aanpak? Neem contact op via connect@zimihc.nl  

Deel dit artikel:

Ontvang onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in het culturele veld, en van workshops en bijeenkomsten die ZIMIHC Connect organiseert!