Kan ChatGPT je helpen bij het schrijven van een subsidieaanvraag?
28 augustus 2024
Uren zwoegen op een projectplan, eindeloos voorwaarden van fondsen bestuderen en dan vervolgens geen of weinig subsidie krijgen. Herkenbaar? Heb je je ooit afgevraagd hoe het proces van subsidieaanvragen efficiënter kan? Dit vroegen wij ons wel af. Daarom heeft ZIMIHC Connect samen met Justin de Vries van Justincommunications de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar de vraag: kan AI helpen bij het schrijven van een subsidieaanvraag? Hieronder lees je hun belangrijkste inzichten!
Kan ChatGPT je helpen bij het schrijven van een subsidieaanvraag?
Zeker weten! ChatGPT is er om je te ondersteunen bij het schrijven van een subsidieaanvraag, en het maakt het proces niet alleen eenvoudiger, maar ook leuker. Of je nu net begint met aanvragen of al vaker subsidies hebt geschreven, ChatGPT helpt je stap voor stap. Van het structureren van je ideeën tot het schrijven van heldere en overtuigende teksten – alles wordt een stuk makkelijker. Dit is vooral handig voor culturele organisaties die vaak met lastige aanvraagprocedures te maken hebben.
Hoe hebben we de potentie van ChatGPT getest?
Wij zijn zelf aan de slag gegaan om te ontdekken hoe ChatGPT kan helpen om ons werk leuker en efficiënter te maken. In een creatieve Design Sprint hebben we samen persona’s en gebruikersverhalen gemaakt om beter te begrijpen wat gebruikers echt nodig hebben. In dat proces hebben we zoveel mogelijk aan ChatGPT overgelaten, om te ontdekken hoe ons werkproces daardoor zou veranderen.
Uit onze tests bleek dat AI-tools zoals ChatGPT écht het verschil kunnen maken. Ze maken het proces sneller en gemakkelijker. Natuurlijk kwamen we ook wat hobbels tegen, zoals het belang van goede invoer van gegevens en het behoud van menselijk inzicht om de context goed te begrijpen. Maar met deze kennis kunnen we nog beter vooruit!
Onze droom? Een volledig geautomatiseerde AI-assistent die kan helpen met subsidie aanvragen in de culturele sector. Helaas zijn we daar nog niet. Maar op basis van al onze geleerde lessen hebben we wél een training ontwikkeld om anderen verder te helpen.
Hoe ziet de training eruit?
Ondanks de uitdagingen organiseren we nu workshops om je meteen op weg te helpen. Waarom wachten op de toekomst als je nu al met AI aan de slag kunt? In onze workshops laten we je zien hoe je AI-tools zoals ChatGPT slim inzet in je dagelijkse werk. Wat je kunt verwachten:
– Direct aan de slag: We laten je meteen zien hoe je AI in je werkproces integreert. Geen wachttijd, gewoon doen!
– Praktische ervaring: Je krijgt de kans om zelf met AI-tools te werken en ontdekt hoe je ze inzet om je subsidieaanvragen nóg scherper en duidelijker te maken.
– Flexibele toepassing: Door zelf te experimenteren met AI, leer je hoe je deze technologie op jouw manier kunt gebruiken, afgestemd op jouw projecten en doelen.
Doe mee en profiteer van ons onderzoek
Wij hebben een half jaar onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van AI voor het schrijven van subsidieaanvragen. Jij hoeft dat dus niet meer te doen! Doe mee aan onze workshops dit najaar en krijg praktische tips en begeleiding van ons team. Ontdek hoe AI jouw werk makkelijker kan maken en schrijf voortaan met meer zelfvertrouwen je subsidieaanvragen.
Meld je vandaag nog aan en ervaar zelf de voordelen van AI in je werk!
Wil je je verder verdiepen in AI? Houd dan onze website in de gaten voor de laatste updates!
Justin de Vries is een zelfstandig communicatieadviseur met een passie voor structuur en creativiteit. Hij werkt graag aan projecten die echt iets betekenen, vooral in de kunst, cultuur en gemeenschapsvorming. Hij heeft onder andere het community-artproject Knalland opgezet. Hier ontmoette hij Casper Broekaart, met wie hij de mogelijkheden van AI is gaan verkennen voor het schrijven van projectplannen en subsidieaanvragen.
Lees meer op www.justincommunications.com
Of neem direct contact op met Justin
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in het culturele veld, en van workshops en bijeenkomsten die ZIMIHC Connect organiseert!